![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC5e9guk2ELyzzDP8qLpruyDvWtUd0TxOsmCEn85T8YUftVyPGAFugutJemyqZPrAsOFsD_GDie7m5CJwkBQ1RNXIO9DGdghAG7RdDMAvKD8-uYPg9RO9F6L_Kxw9PMWejEdn0asdm3h04/s400/P3090020-r1.jpg)
Dah buat 2 hari lepas tapi baru ni brkesempatan berN3.., biasalah busy memanjang..!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzm2CICZXjDlgPUV3cTdAc4Mm5vIpBH_kvkLiSVqvgMCLb5BXZlxHpzSQyHNT9gM48dAnaKb-dXN6V39kI2D3bfXVYuQVx0_4b9FetqFEG5UdqCaroXk_siJWuOc6l_gtmoE9CXeYn6004/s400/P3090027-r1.jpg)
Resepinya spt. berikut :-
Bahan A
2 cawan tepung gandum
2 sudu besar koko
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh baking soda
secubit garam halus
Bahan B:
1 cawan pisang dilenyek
1 cawan minyak masak
3/4 cawan gula perang
2 biji telur ( dipukul sedikit )
Cara-caranya:
1. Campurkan bahan-bahan A dan ayak bersama. Ketepikan.
2. Pukul sedikit telur, tambahkan dengan bahan-bahan B yang lain. Kacau sebati.
3. Masukkan bahan A ke dalam adunan B dan gaul sebati.
4. Panaskan kukusan. Masukkan adunan apam tadi ke dalam bekas-bekas kecil
dan kukus 10 hingga 15 minit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDvy90Y37-ghRJ_LMRXWGdyyU00CMjRU16Y8dALPsIuI2ormGX6yta4EM6wFA8XDcRJvaPZ7OreBOGigExA8Ijjze6r_vEJ52yn2ed5jkDcqqtY09ktIXePNZSDBthyphenhyphenw-S3ztCjhLvwxTg/s400/P3090026-r1.jpg)
syomel apa apam koko akak ni. ada mata tertenggek gitu!!!
ReplyDeletesalam..nampak sedap,ada mata tu hihi kena cuba ni
ReplyDelete