![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgOuNGK3nV8a9059Z3lUtXilU5fcFOb0wHJ4E3I1_QTzMo-rAW35n0OZGbJLppw0YeWh1-Et2WjlMS_ZP53CYUkdl7bkHSSvioZu0RzqeB-h36kBfFASmzNhp44ajYWkyHmNPmdpmK90s/s400/P9140614-r2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrTDy1d1U-PJR8WQYHnVGKoDpRrJ81X9MGWf9G75sng-d3rDtbjb3uklEOiibwUyW88KHWCwHY5PGFqM3kcziUOWoOjHkbuAd420q0UYA-IOp5P2Vs02RL-QA7GuAuyZ4RSH4HILys2b4/s400/P9140610-r1.jpg)
Maklang kita tumpang copy je ya.. thanks for sharing the receipe.
BISKUT DENMARK
Bahan-Bahan:-
2 cawan gula (mklang guna 1½ cwn)
1½ cawan butter
3 cawan tepung jagung
2½ cawan tepung gandum
Vanilla
2 biji merah telur
Bahan Icing:-
2 kati kacang tanah – sangai & tumbuk (mklang beli readymade aje) - sama gak kita..
2 bungkus gula icing
4 camb serbuk koko
Air panas
*(Nota : bg sesiapa yg rajin nak buat icing ni silalah tapi maklang buat ringkas aje dengan
mencairkan cooking choc + shortening, celup biskut dlm coklat dan golek ngan kcg tumbuk) - kita pun sama follow mklang!
Cara-Cara:-
Adunkan butter + gula hingga berkrim·
Masukkan telur kemudian kacau hingga sebati·
Masukkan esen vanilla dan kacau sebati·
Ayak semua tepung, masukkan sedikit-sedikt – uli hingga menjadi lembut.
Gentel bulat – sebesar hujung jari manis je , sbb nanti ia mengembang.. bakar dan sejukkan.- celup dlm coklat dan golek dengan kcg tumbuk
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAsE_lGXBttoYei8r7l8ljdG7YrdJZEBAIada-Q_Tm7hubLJku7wicUjzXCTlVogpAD1wHD9ro1g1_voofa11lPrUxAbpfVw7fhhyphenhyphendTQRsCms9jyrOErBv9j4x1ADdLkXlc1iyJIetRGU/s400/P9140613-r1.jpg)
alahaiiii geramnyerrr nengok owang wat kukis denmark nih! saketui kakk! dpt ghase jd lerr! huhuhuu
ReplyDeletepopularnya biskut denmark ni. hr ni je jumpa kat umah kak am ngan umah kak ina KL!!!
ReplyDeletepsst...sy musti dtg umah akak nk try test rasa kuih2 akak sumer!! jgn lupa angpowwww!!!!hehe