
(Tapi kat sini saje tambah carrot & fish ball)
(rendam sehingga agak lembut dan potong 4)
1 keping dada ayam- potong mengikut citarasa
3 biji cili kering- potong 2
2 sudu besar sos tiram
3 sudu besar kicap cair
1 sudu besar kicap pekat
1/2 in halia- hiris nipis
Serbuk lada hitam
garam- secukup rasa
Beberapa titik minyak bijan
1 sudu besar Tepung jagung (dibancuh dgn sedikit air)
sedikit minyak utk menumis
Caranya
1 keping dada ayam- potong mengikut citarasa
3 biji cili kering- potong 2
2 sudu besar sos tiram
3 sudu besar kicap cair
1 sudu besar kicap pekat
1/2 in halia- hiris nipis
Serbuk lada hitam
garam- secukup rasa
Beberapa titik minyak bijan
1 sudu besar Tepung jagung (dibancuh dgn sedikit air)
sedikit minyak utk menumis
Caranya
Tumis bawang putih, cili kering dan halia sehingga naik baunya.
Masukkan ayam yg telah potong sehingga agak empuk.
Masukkan 2 cawan air.
Masukkan pula sos tiram, kicap cair dan kicap pekat.
Masukkan ayam yg telah potong sehingga agak empuk.
Masukkan 2 cawan air.
Masukkan pula sos tiram, kicap cair dan kicap pekat.
Masukkan pula serbuk lada hitam.
Biarkan mendidih dan masukkan cendawan
Masukkan campuran tepung jagung dan kacau.
Titikkan minyak bijan beberapa titik
Akhir sekali, masukkan yee mee- biarkan sebentar & hidangkan panas2
Titikkan minyak bijan beberapa titik
Akhir sekali, masukkan yee mee- biarkan sebentar & hidangkan panas2
sedapnyaa!!!! sizling mee kat jb ni mana yg sedap kak ekh..?? tau tak..???
ReplyDelete