

Bahan A:
1/2 cawan gula ..dicairkan dalam loyang yg nak dikukuskan nanti
Bahan B
1 buku roti [10 keping]
1 tin susu cair1 tin air buah dari fruit cocktal/peach
2 biji telur
1/2 cawan gula1 sudu teh esen vanilla
2 sudu besar tepung kastad
Hiasan1 tin buah koktel/peach
Cara:
1.Panaskan kukusan.
2. Gaul rata semua bahan B kecuali fruits cocktal dan tapis.
3. Masukkan bancuhan kedalam loyang yg ada gula yg telah dicairkan.
4. Tutupkan loyang dengan plastik glaze nipis.
5. Kukuskan selama 30 minit.
6. Sejukkan dahulu baru di terbalikkan dalam pinggan besar.
7. Susunkan dengan perlahan-lahan isi buah fruit cocktail ta buah peach
8. Sejukkan...hidangkan untuk buka posa ke.. sebagai dessert
sedapnya kak am!!!!bila ler nak buat ekh..??hihi
ReplyDeletefuhhh....nampak sodap laaa....
ReplyDeleteSedapnye nampak... kalau takde tepung kastad, tepung jagung aci tak?
ReplyDeletethanks utk semua kerna sudi beri comment, memang sedap..tak caya tanya akak hanieliza kan kak?
ReplyDeletesenang btl resepi dia...boleh sy cuba...
ReplyDelete