Yang ade kiwi atasnya untuk officemate.
Kali ni, cuba follow resepi dari Kak Ida tapi ambik kat rumah sweetlily
Sumber: Ida Merpati Fp
Bahan-bahan:
250 grm butter
250 grm tepung naik sendiri (guna tepung gandum)
360 gram gula castor /icing
6 biji telur ayam - (guna 4 biji grade B)
1 sudu esen vanila
1 sdt baking powder
(Coklate paste)
*1 cawan coco powder
*1 cawan air
*3/4 cawan gula icing
(*semua bahan bertanda (*) masak hingga likat)
cara membuatnya:-
Pukul butter + Gula + Telur + esen hingga kembang.
- masuk coklat paste di ikuti adunan tepung.- gaul rata dan masuk dalam loyang.
- bakar suhu 190'c selama 40 minit.
(bakar suhu 170'c selama lebih kurang 50 minit, untuk mengelakkan merekah kat tengah.)
Topping coklat
250gm coklat masakan
100gm whipped cream
Cairkan guna double boil.. tuang atas kek bila kek dah masak & sejuk sikit
saya nak jadi nebor kak am gak la.
ReplyDelete