15 September 2009

MEE HOON BASAH

Menu brbuka semalam, biasalh tak tinggal dgn mee.. mee.. (menu yg paling kerap dibuat time brbuka posa tahun ini) cepat, senang dan mudah.. itu yg sebenarnya! Kar umah ni kalau mee lebih suka yg basah2 & brkuah sikit, baru tambah laju je makan!
Mulanya nak buat mee hoon berkuah, yg mana kuahnya ada hirisan daging dan udang dan ada letak taucho sikit. Itu yg dah siap direbus telur. Tapi nengok jam dah tinggal bebrapa minit je.. maka cancel-lah.. x jadi buat, cuma basah2 kan sikit je..tapi nmpk cam brkuah juga! Yg penting apa pun laris.. maklum perut tgh lapar!
Resepinya buat mee hoon goreng spt biasa hanya lebihkan air (kuah) sikit biar basah2 gitu.. itu je!

4 comments:

  1. alahai kak am..dh nak kat raya ni ,masih lg masak itu ini. saya ni dh malas dahhh..apa nak jd ngan sy ni kakkk!!huhuhu

    psst.hr ni sy musti wajib masak utk buka. doakan ye kak.hehehe

    ReplyDelete
  2. >>ain: x masak alamatnya apalah anak2 nak makan buka nanti ain..? cam ne pun tetap kena masak gak! yes..ok! akak doakan ain hari ini masak sedap2 ok..(menu apalah tu ya..?)

    ReplyDelete
  3. kak am...hr ni sy buat mee kari bodoh aje.hahahaha. okay lah tu..dpt gak masak!!!

    psst..kak am jgn lupa dtg umah amik kad raya ye! amik tauu!!!

    ReplyDelete
  4. Sedapnya mihun basah. Kat rumah ma ni, kalau masak mihun, ma sorang yang pulun laju... Yang lain, macam speed kereta lembu je.. tu yang jadi tak berapa kuasa nak buat.. baik beli je.. RM1.50, kenyang tersandar... badan pun tak penat...

    ReplyDelete