28 September 2009

MENU2 RAYA - (SEMPENA KUNJUNGAN TETAMU)



Time2 raya ni bnyk menu2 yg telah dihidangkan tak bersekempatan utk di snap. Disebabkan kesibukan memanjang dgn kunjungan para tetamu terutamanya family sendiri mahu pun family dari sebelah cik abg. Baru2 ni, family hb iaitu adik-beradik & mak2 & anak2 sedaranya bersama keluarga memasing dtg beraya ke rumah, penuh setiap ruang sesak sesesaknya tetapi seronok di atas kunjungan mereka. Tak tahu nak masak apa jadi time tu, cubalah buat Nasi Halia berlauk Daging Kurma & Udang masam-manis. Ini pun dah tinggal balance yg sempat diselamatkan utk disnap.
Terdapat juga dessert spt jelly fruits coktails. Kononnya nak juga buat kek dan bebrapa menu lagi tapi apa kan daya masa tak mengizinkan sebab yg nak buat sorang2 jadi tak cukup kaki-tangan.
Dalam sibuk2 tu sempat lagi tu, buat rojak petis & rojak tahu, kebetulan bahan2 pun dah ada jadi mudah jelah!
Malam tadi adik-beradik sendiri pulak dtg rumah cuma masak sup laksa dan makaroni aje! Tapi tak sempat nak snap dah sibuk2... terlupa pulak!
Next week mungkin nak buat marhaban pulak dari rumah ke rumah rasanya rumah akak kena time2 koje.., ni yg leceh sikit nak memasak takut tak sempat je! Manakala geng2 masjid & officemate hb pun mungkin nak dtg umah juga tapi belum confirm lagi bila, ada 3-4 group lagi tu.. kepala dah dok pusing ni nak masak apa??? Mereka semua berlainan group jadi masak pun kena asing2 sebab lain2 hari dan masa. Cam tu lah.. every year bila time2 raya begini!

3 comments:

  1. busy giler tu kak am. kita dtg umah kak am ujung2 raya la ekh.hehe

    ReplyDelete
  2. >>ain: ujung2 raya kueh dah habislah ain...tapi x yah makan kuehlah kan, makan yg lain2 lak! ewah!makan apa eeh..???

    ReplyDelete
  3. amboiii amboiii meriah meja!!!!

    ReplyDelete