07 May 2009

URAP BEREMI & CARU BAKAR BERLADA

Nampak beremi segar-bugar kat pasar tani, macam terpanggil-panggil je nak buat urap beremi. Kebetulan kelapa parut memang ada stok kat rumah so apalgi projek mengurap pun berjalan lancarlah jawabnya.

Ikan caru ni di bakar sebenarnya... tapi anak2 kat umah ni kalau tak de pedas sikit alamat kurenglah.., jadi di siram sambal goreng atas caru ni so jadilah caru bakar berlada..!
Apa2 pun jadi... janji perut dia orang semua tak berkeroncong tengahari nanti. Tapi yg senangnya hb & anak2 apa2 pun tak kisah... janji kenyang! Jadi senang & mudahlah sikit keje kita kat dapur..

1 comment:

  1. kak amm..mmg mengancam urap beremi tuh..pekena plak gan sumbat caruu..aduoiii..

    ReplyDelete